Geen vuurwerk met oudjaar in Oosterzele, Merelbeke en Melle

Vuurwerk op oudejaarsavond: “Toegelaten mits toestemming maar ook af te raden.

In de politiezone Rhode & Schelde mag het mits aanvraag. Behalve in Oosterzele, Merelbeke, Melle en Destelbergen.

Oosterzele

Er zal in Oosterzele voor oudejaar geen vergunning bij aanvraag vuurwerk gegeven worden door de burgemeester. ‘Dit vuurwerk heeft overal plaats en gans de nacht door zonder veiligheidsmaatregelen. Dit is voor onze dieren een hel en gevaarlijk voor brand en kwetsuren voor de inwoners omdat er geen controle is door brandweer en geen info en nazorg’, meldt burgemeester Johan Van Durme. Zoals in veel steden en gemeenten is  er ook in Oosterzele een vuurwerkverbod tijdens de eindejaarperiode. Vuurwerk in welke vorm ook is verboden. Duidelijk dus. Overtreders riskeren een fikse boete.
Met Sinksenkermis is er wel goed nieuws. Het vuurwerk op Sinksen zal wel afgestoken worden door een professional, en onder toezicht van brandweer en politie en briefing aan de bewoners van het Dorp.

Merelbeke
In Merelbeke is burgemeester Filip Thienpont duidelijk: “Het is verboden en we gaan streng controleren. Volgens het reglement mag het wel. Maar in onze gemeente is het gewoon afgeschaft”, zegt Thienpont.

Melle
Burgemeester Dirk De Maeseneer laten intussen weten dat er ook in hun gemeente geen vuurwerk is toegelaten zonder voorafgaande toestemming. (mvdv, foto ddl).