Ankerschooltje zamelt speelgoed in voor OCMW

Actie: 'Ik maak een kind blij met speelgoed van mij'

Ronduit een hartverwarmende actie van de Ankerschool Oosterzele. Een lovenswaardig initiatief. De Sint heeft zijn jaarlijkse ronde gedaan en daarbij gul met nieuw speelgoed gestrooid. Maar niet bij elk gezin in Oosterzele kan de Sint langskomen. Daarom heeft het Ankerschooltje de actie ‘Ik maak een kindje blij met dat speelgoed van mij’ opgezet. Het ingezamelde speelgoed gaat naar het OCMW van Oosterzele, die ervoor zorgt dat elk kind in Oosterzele een cadeau krijgt voor Sinterklaas of Kerst.

 December is de maand bij uitstek voor geschenken. Op 6 december is Sinterklaas langsgekomen en een paar weken nadien passeert de Kerstman. Beiden verwennen de kinderen met nieuw speelgoed dat vaak ouder speelgoed verdringt, terwijl het nog perfect in orde is en een ander kind blij kan maken. De directie van het Ankerschooltje besefte dat de Sint en de Kerstman niet bij elk gezin halt houden. Daarom zette het Ankerschooltje een nieuwe actie op poten met ‘Ik maak een kindje blij met dat speelgoed van mij’. De school vroeg in een brief aan de ouders om op zoek te gaan naar autootjes, een knuffel, een trein … waar hun kinderen mee uitgespeeld zijn, maar dat nog helemaal intact is. Sinterklaas bezocht het Ankerschooltje op 2 december. Hij deelde geschenken uit, maar nam ook het ingezamelde speelgoed van de kleuters mee en bracht het naar het OCMW van Oosterzele.

Het OCMW doet tijdens de feestperiode inspanningen om ieder aangesloten gezin met kinderen wat extra te bezorgen, maar elk bijkomend initiatief is steeds welkom.

Schepen voor sociale zaken Els De Turck is blij met de actie van het Ankerschooltje. ‘Kinderen die geven aan kinderen is een sterk signaal tijdens de maand december. Jong geleerd is oud gedaan. Dit is een hartverwarmende actie van onze allerkleinsten met een groot hart, iets waar we als volwassenen misschien nog iets van kunnen leren. Want ‘geven armt niet’ en wat is er nu mooier dan een glimlach toveren op het gezicht van elk kind?’. (mvdv, foto’s Ankerschool, ddl)