Gijzel Oosterzele zet zich schrap voor clash met Eendracht Moortsele

Let wel, wegens finale WK, aftrap om 13 u 30 !

Zondag 18 december staat het derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele – Eendracht Moortsele in derde provinciale B op de agenda. VGO kon in ESA Bottelare op de valreep nog een verdiend punt in de wacht slepen. Eendracht Moortsele boekte een 3 – 2 zege tegen Jong Zulte.
Wie graag het derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele – Eendracht Moortsele wil zien moet zondagnamiddag naar het terrein Hogeveld in Oosterzele. Let wel, wegens de finale van het WK, aftrap om 13 u 30 ! Het derby is altijd een ‘specialleke’.
VGO tankte vertrouwen na het gelijkspel tegen revelatie Bottelare (2 de) en Eendracht Moortsele lijkt de wind in de zeilen te hebben na de zesde seizoenzege tegen Jong Zulte.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele, dat de heenwedstrijd met 2 – 4 won, aast op de zevende driepunter, maar dat geldt eveneens voor Blauw – Wit Moortsele. De vechtlust en sfeer is erg fijn bij VGO en Eendracht. Voorwaarts Gijzel Oosterzele zet zich schrap voor de clash met Eendracht Moortsele.
 De balans: VGO staat na 14 speeldagen zesde met 22 punten, Moortsele 10 de met 21 punten (speelde wel een wedstrijd meer), beide ploegen blijven hiermee uit de gevarenzone. Beide teams focussen zich op de derby. Het kan een evenwichtig duel worden, maar in een derby zit altijd iets onvoorspelbaar, het kan zowel in het voordeel als nadeel spelen. Een driepunter zou voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele als ook voor Eendracht Moortsele – net voor de winterstop – een mooie afsluiter zijn

. Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Hoe leerzaam wordt  KFCE Moortsele – Voorwaarts Gijzel Oosterzele?  Men rekent op een pittig derby. In een derby gelden altijd andere normen. sowieso, het wordt een intense wedstrijd, met veel strijd.

Derde provinciale is een rare reeks, iedereen kan van iedereen winnen. Veel ploegen zijn aan mekaar gewaagd en elke week zijn er verrassende uitslagen te zien. Er moet in elke match tot het uiterste gegaan moeten worden om goede resultaten te oogsten. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Het derby  leeft bij de spelers, het bestuur, de fans. Het wordt een interessante partij. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende derby in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Beide teams gaan zondag resoluut voor de drie punten. Een derby, zo’n match wil je altijd winnen. Wie wint de slag? Zeg maar dé prestigeslag. Het terrein van Voorwaarts Gijzel Oosterzele is zondagnamiddag the place to be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)