KMI waarschuwt voor gladde wegen

Beeld: KMI

Geraardsbergen. Deze ochtend kan het nog vriezen maar in de loop van de dag komen we geleidelijk aan onder invloed van een depressie van boven de Atlantische Oceaan. Dat betekent regen. De wind ruimt in de loop van de namiddag naar het zuiden, zuidoosten. ‘De eerste neerslag kan tijdelijk aanvriezen op een nog bevroren ondergrond. Vooral in de Ardennen is dat het geval maar elders in het land is het ook plaatselijk mogelijk, zoals ondermeer in het westen van het land. Later in de nacht en begin komende week komen we terecht in de warme sector met gevoelig zachtere zuidelijke lucht’, waarschuwt het KMI. In de late namiddag klimmen de temperaturen tussen 0 en 3 graden.

‘Vanavond en volgende nacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken en trekt er een storing voorbij van west naar oost met regen’, voorspelt het KMI. De minima liggen vanavond tussen -2 en +2 graden. Het tijdelijk aanvriezen van neerslag op een nog bevroren ondergrond is zeker niet uitgesloten. ‘In de loop van de nacht stijgen de temperaturen geleidelijk tussen +3 en +6 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen met rukwinden tot 50 à 60 km/u.’

Raadpleeg de komende uren het KMI: https://www.meteo.be/nl/brussel