Entertainende theatershow met Lieven Scheire over Artificiële Intelligentie

Try – ouy in GC De KLuize

Op donderdag 12 januari om 20 u brengt de populaire wetenschapper en tv – figuur Lieven Scheire in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize een entertainende theatershow over artificiële intelligentie (A.I). In zijn show maak je kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie. Wees er zeker van: deze theatershow wordt een ‘specialleke’ van de immer olijke Lieven Scheire, die op Play 4 hoge ogen gooit met ‘Scheire en de schepping’, een wetenschappelijke spelshow.
Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I. –systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Wazeroute volgt of de spam uit je mails laat filteren. Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar al zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag. Tickets kosten 20, 19 en 18 euro en zijn verkrijgbaar via reservaties@oosterzele.be, 09/ 363 83 30, www.gcdekluize.be. (marcel van de vijver, gc de kluize).