Nieuwe sporthal voor Oosterzele?

Het lokaal bestuur van CD&V en N-VA in Oosterzele nam een principebeslissing voor de bouw van een nieuwe sporthal. Ook de Groen-fractie stemde voor. Open Vld Plus stemde tegen omdat er voor de plannen geen geld is voorzien. “Het zijn valse verkiezingsbeloftes.”

“Gezien de huidige toestand van sporthal De Kluize dringt het investeren in nieuwe sportinfrastructuur op middellange termijn zich op. In die optiek is het reserveren van de nodige middelen voor de bouw van een nieuwe sporthal aangewezen. Voor de effectieve bouw zal een voorbereidend participatietraject opgestart worden in samenwerking met AGB, de sportraad en alle sportverenigingen. Deze principebeslissing werd deze avond door de meerderheidsfractie CD&V/N-VA en de GROEN-fractie goedgekeurd”, meldt het lokaal bestuur.

Spaarpot is op

Oppositiepartij Open Vld Plus stemde tegen maar is niet tegen nieuwe sportinfrastructuur. “Maar de spaarpot is leeg en er moeten keuzes gemaakt worden”, zegt fractievoorzitter Filip Michiels. “Besparen kan door de bouw van een nieuw administratief centrum, dat intussen op meer dan 8 miljoen euro wordt geraamd, wordt teruggeschroefd tot een renovatie van het bestaand gemeentehuis.”

“Een nieuwe sporthal bouwen kost geld. Zo’n project zal al snel minimaal 4 miljoen euro kosten. Die middelen zijn er niet. De spaarpot is leeg als de meerderheid een nieuw administratief centrum van meer dan 8 miljoen euro wil bouwen. Nochtans pleiten wij al langer voor een globaal plan voor sport met nieuwe infrastructuur. Wat nu gestemd is, zijn valse verkiezingsbeloftes. Zonder dat er geld voor voorzien is”, zegt Michiels. Zijn fractie stemde dan ook tegen de beslissing. (bron hln)