Kom dat zien: Stoet met 165 feeëriek verlichte tractoren

Vrijdag 30 december vanaf 19 u, langs dorpskernen van Oosterzele, Scheldewindeke, Balegem

Danny Meersman, voorzitter van Landelijke Gilde, heeft op een persconferentie met veel enthousiasme de derde editie van de verlichte tractorentocht voorgesteld. De goesting is groot, het aftellen naar de feeërieke tractortocht is nu echt begonnen. Danny Meersman: ‘We hebben 165 deelnemers (van een succes gesproken), we willen vooral mensen samenbrengen en de land- en tuinbouwstiel in the picture zetten. We willen ook aantonen dat we niet enkel voedsel kweken maar ook mensen verenigen. Ons doel, de mensen op vrijdag 30 december een mooi event bezorgen’, speechte de immer goedgeluimde Danny Meersman.
 
Op de twee vorige edities was de belangstelling voor het lichtspektakel overweldigend. Het zal nu niet anders zijn. De knaldrang is opnieuw groot. Een mooi initiatief van Landelijke Gilde om letterlijk en figuurlijk in deze donkere dagen licht in de duisternis te brengen. Noteer alvast: vrijdag 30 december vanaf 19 u. De Verlichte Tractorentocht slingert langs de dorpskernen van Oosterzele, Scheldewindeke, Balegem. Allen daarheen.
Het parcours: Oosterzele: Korte Ambachtstraat (start 19 u), Groenweg, Dorp (19 u 15), Voordries, Meerstraat (19 u 30). Scheldewindeke: Dreef, Lindenlaan (19 u 45), Hofkouter, Marktplein (19 u 50), Pastoor de Vosstraat. Balegem: Vrijhem (20 u 05), Pastorieberg, Poststraat (20 u 10), Gootje, Huckerstraat (20 u 20), Nederstenberg, Molenstraat (20 u 35), Geraardsbergsesteenweg. Oosterzele: Lange Ambachtstraat (20 u 45).
De derde verlichte tractortocht wordt een belevingsevent. Met open mond kijken naar de wondermooie verlichte tractoren, s’ avonds komen ze door die sfeerverlichting echt tot leven.  Imposant. Er wordt ingezet op de factor ‘magie’. Er zitten in de stoet echt veel parels. Alle deelnemers doen veel moeite om er een feeëriek spektakel van te maken. Verheugend, ook zo’n 60 tuin – en landbouwers uit de fusiegemeente zijn het initiatief van Landelijke Gilde Oosterzele heel genegen en nemen deel aan de optocht. LG staat bekend als een vereniging die van aanpakken weet en heeft de gemeente Oosterzele met diverse evenementen op de kaart gezet. Wel vraagt Landelijke Gilde Oosterzele om voldoende afstand te houden van de tractoren en parkeren langs het parcours te vermijden. Voorzie indien nodig gehoorbescherming voor de jongste kinderen.
Tijdens de verlichte tractortocht kan een jury maar ook het publiek stemmen op zijn favoriete tractor via de QR – code. De 165 deelnemers van de tractortocht hebben de intentie om er een heus lichtspektakel van te maken. Bekijk, bewonder, de mooie, sierlijke verlichte tractors. De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, daar hoort nu ook in Oosterzele een tractortocht bij. Als zo’n tractortocht ervoor kan zorgen dat mensen naar buiten komen is dat zelfs een goede zaak. Op de vorige edities werden de richtlijnen door de talrijke toeschouwers gedisciplineerd opgevolgd. Geen gedrum, geen gedoe, vele Oosterzelenaars kunnen vanuit hun ‘zulle’ en langs het ongeveer 13 kilometerslange parcours  genieten in alle rust van het lichtfestival. Comfortabel kijken. De Verlichte Tractorentocht wordt afgerond met een Afterparty in den Amb8, Lange Ambachtstraat 42. En leuk meegenomen, de toegang is GRATIS. Deejay Boer Boerie brengt je de opperbeste eindejaarstemming. Ook op dit event draait het om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. De prijsuitreiking mooist versierde tractoren is gepland omstreeks 23 u. Voorzitter Danny Meersman en het bestuur van Landelijke Gilde Oosterzele zijn Jong LG Oosterzele en de onlangs opgerichte Groene Kring Midden Oost – Vlaanderen heel dankbaar voor hun medewerking aan het event. ‘We houden er ook aan de lokale politie, het gemeentebestuur, de seingevers en alle medewerkers te danken voor hun empathie voor het werk van Landelijke Gilde Oosterzele’, klinkt het bij voorzitter Danny Meersman en het ronduit schitterend bestuur van LG. Graag meer vernemen over de evenementen of lid worden van Landelijke Gilde Oosterzele mailt naar LG.Oosterzele@gmail.com. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)