Middernachtmis in Zottegemse dekenale kerk

Wie ter gelegenheid van Kerstmis een middernachtmis wil bijwonen, kan dit in Zottegem alleen nog in de dekenale kerk aan de Markt, op zaterdag 24 december om 24 uur (tot in 2014 werd er ook nog een middernachtmis opgedragen in de parochiekerk van Sint-Maria-Oudenhove). De middernachtmis zal opgeluisterd worden door het mannenkoor Sint-Gregorius dat aan de centrumkerk verbonden is en dat trouwens ook op kerstdag zelf om 11 uur in dezelfde kerk voor de muzikale omlijsting van de hoogmis zal zorgen (samen met organist Johan Cockaert).

ANDERE KERSTVIERINGEN EN AANSTELLING

Daarnaast is er ook al op zaterdag 24 december om 17 uur een kerstviering in de kerk van Bevegem (die zal opgeluisterd worden door het parochiaal Sint-Martinuskoor van Velzeke) en zijn er, naast voormelde hoogmis, op Kerstmis zelf nog vieringen om 8u30 in de dekenale kerk (de van oudsher genaamde dageraadsmis, de tweede mis op Kerstmis), om 9u45 in Sint-Maria-Oudenhove en om 18 uur in Grotenberge.

In verband met de aanstelling van E.H. Emmanuel Vidts als nieuwe pastoor-deken (die wij in een eerder NUUS-bericht reeds aankondigden, zie via deze link) is inmiddels beslist en kunnen wij nu dus meegeven dat deze plechtigheid op zondag 29 januari om 15 uur niet in de dekenale centrumkerk maar in de H. Hartkerk van Bevegem zal plaatsvinden.