Fluvius moet Zwalmse lantaarnpalen herstellen.

Een Zwalmnaar meldde ons deze ochtend dat de kerstverlichting in het centrum heel wat mankementen vertoond.  We stelde deze vraag  aan de schepen voor openbare werken Peter Van Den Haute.

Peter VD Haute: “Van ALLE armaturen zijn er DRIE die niet werken. De armaturen zijn eigendom van de gemeente, de lantaarns waarop ze worden geïnstalleerd en vanwaar ze stroom krijgen, vallen onder het beheer van Fluvius. Vorige week al werd Fluvius van de panne op de hoogte gebracht maar ze hebben blijkbaar de tijd nog niet gehad om dit te komen controleren. Fluvius beheert dan ook ruim een miljoen openbare verlichtingspunten over heel Vlaanderen.

Een kapotte straatverlichting kan gratis worden gemeld bij Fluvius via hun website https://www.fluvius.be/nl/thema/storingen-en-werken/storing-straatverlichting?app-refresh=1671802457830

Daar lees je o.a. “ Onze ploegen zorgen bij een eerstvolgende passage in de buurt voor de herstelling.” M.a.w. hun ploegen hebben Zwalm nog niet kunnen aandoen om de drie lantaarnpalen te controleren en te repareren. Zeker nu we in periode komen waarin heel wat mensen vakantie nemen, kan dit misschien ook wat langer duren. Ik heb daar alle begrip voor. Zeker omdat de verlichting hier geen veiligheidsfunctie vervult.”

Wordt vervolgd……….