Politiekantoor Ninove
©Sophie Richez - Het nieuw politiehuis in Ninove

Strengere verbalisering voor patsergedrag

Naar aanleiding van klachten bij bewoners in de stadskern en het begin van een nieuw jaar, vraagt Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove) enkele aanpassingen in het politiereglement om straatraces en zogenoemde ‘boomcars’ of ‘patserwagens’ aan banden te leggen. Dat zijn opgedreven auto’s met een lawaaierige motor en luide muziek.

Knalpotterreur

Het centrum van Ninove wordt de laatste tijd zowel ’s nachts als overdag opgeschrikt door peperdure knalpotwagens die met grote snelheid bijzonder vlug optrekken of al toeterend door de straat rijden. Dit patsergedrag gaat meestal gepaard met veel kabaal en luide muziek. Dat brengt een grote bron van ergernis met zich mee bij heel wat Ninovieters. Bestuurders met deze opvallende rijstijl zijn niet alleen in overtreding met het verkeersreglement, maar vormen ook een gevaar voor de verkeersveiligheid. Omdat de bestuurder het omgevingsverkeer niet meer opmerkt door het luide showgedrag.

Strengere verbalisering

Deze problematiek werd al besproken op de gemeenteraad maar de problemen blijven aanslepen. Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) vraagt om, net als in Geraardsbergen, het algemeen politiereglement strikt toe te passen of nog strenger te formuleren met een aantal artikelen die een kordate aanpak en strengere verbalisering mogelijk maakt. De verkeerspolitie van Ninove krijgt dan bijvoorbeeld de kans om die voertuigen nog sneller bestuurlijk in beslag te laten nemen of het rijbewijs te laten intrekken bij deze vorm van verkeersoverlast. Natuurlijk moet men deze chauffeurs op heterdaad betrappen en daarom kan dit ook opgenomen worden bij de strategische doelstellingen van de lokale verkeerspolitie