Ouders geven leerlingen BS De Trampoline zelf les over hun hobby, beroep of talent

De ouders en leerkrachten van GO! basisschool De Trampoline in Herzele hebben op de laatste dag school voor de kerstvakantie een masterclass gegeven aan de leerlingen van de school.

“Zowel ouders als leerkrachten kregen vooraf de mogelijkheid om in te schrijven om een workshop te geven”, vertelt directeur Siel Verbeurgt. “Gedurende de voormiddag dompelden ouders en leerkrachten de leerlingen van het lager onder in hun beroep, hobby of talent. De kinderen school kregen vooraf de kans om in te schrijven voor een workshop in hun interesseveld. Op vrijdag 23 december was er een ruim aanbod van maar liefst 10 workshops. Met poëzie gecombineerd met tekenen, grime leren aanbrengen, een kookworkshop, badminton, dans, quiz, naaien en shrinkels maken boden de ouders ook deze keer een gevarieerd aanbod aan waarbij leerlingen werden uitgedaagd hoofd en handen te gebruiken. GO! BS De Trampoline wil via deze projectdagen hun slagzin ‘samen spelen, samen leren’ kracht bij zetten door ook de talenten van de ouders een plaats te geven in de school. Daarnaast zet de school tijdens deze workshops ook in op klasoverschrijdende activiteiten. De school kende de drie voorbije jaren een enorme groei qua leerlingenaantal, maar wil de familiale sfeer waarin iedereen een plaats heeft ongeacht klas of leeftijd behouden. Op deze manier krijgen alle kinderen de kans om met elkaar samen te werken. Voor de tweede keer op rij werd het een geslaagde voormiddag en genoten ouders, kinderen en leerkrachten van de warme en ontspannen sfeer op school.”