Steeds meer mensen vinden de weg naar kerstavond welzijnsschakel Steksken

Geraardsbergen. Voor de vierde keer organiseert Steksken een kerstfeest op kerstavond. ‘Op kerstavond alleen zitten doet nog meer pijn dan alle andere dagen in het jaar, daarom sloegen enkele vrijwilligers van Steksken de handen in elkaar om op kerstavond iets te organiseren’, weet Ann Van Nieuwenhove, parochie assistente bij de kerk in Geraardsbergen

‘Gelukkig kunnen we, zoals bij elke andere activiteit op een flink team vrijwilligers rekenen, want ons kerstfeest heeft succes, naast de vele andere activiteiten die georganiseerd worden. Elke keer mogen we 50 à 60 mensen ontvangen en een fijne kerst bezorgen, met een vijfgangenmenu en leuke cadeaus van de Kerstman. Dankzij vzw Sociaal Centrum en tal van serviceclubs hebben we onze werking mooi kunnen uitbouwen. Nu kunnen we alles wat we organiseren in onze eigen lokalen laten doorgaan. Begin december kwam er het humoristisch poppentheater voor volwassenen die op een ludieke manier de woonproblematiek aankaartte bij kwetsbare mensen. We ontvingen 45 mensen op de koffie, het theater en nadien in onze soepbar.’

Wegen van verbinding
Meer en meer mensen vinden de weg naar de werking. Dat komt ook omdat de activiteiten in de folder van de dienst samenleving van de stad Geraardsbergen worden opgenomen. ‘Het is heel fijn om samen te zoeken naar wegen om ons te verbinden met elkaar.’ Eenvoudige kaartspelen en creamomenten zijn dikwijls de middelen om deze verbinding aan te gaan. ‘Anderstaligen en nieuwkomers voelen de warmte van onze vereniging, meteen voelen ze zich welkom en thuis in onze grote familie.’

‘Met onze nieuwe locatie sloegen we meteen de goede richting in. Corona bood ons de tijd om ons grondig voor te bereiden, dus er zijn niet enkel nadelen geweest aan corona. De ruime lokalen geven ons zoveel kansen, niet enkel voor onze eigen werking, deze staat open voor iedereen. Misschien moeten we nog meer inzetten op communicatie via onze stadsdiensten’, besluit Ann Van Nieuwenhove.

Voor meer info: Welzijnsschakel Steksken