Zottegem: geen hogere belastingen, wel zwemmen en parkeren duurder

Om de financiën van de stad toch gezond te houden ondanks de impact van de inflatie en van de sterke toename van de werkingskosten ingevolge stijgende energieprijzen, indexaties van personeelslonen enz., zou het Zottegemse stadsbestuur geen heil zoeken in een belastingverhoging die iedereen treft want het leven van de inwoners is in de afgelopen maanden sowieso al veel duurder geworden.” Zo klonk het kort geleden uit de mond van burgemeester Evelien De Both en schepen van financiën Leen Goossens. In een recenter persbericht luidt het nu echter dat er – naast ondermeer een aanpassing van de meerjarenplanning, uitstel van grote investeringsprojecten en besparingen op de interne werking – helaas toch ook wel nog een paar andere maatregelen nodig zijn om voor een positieve budgettaire balans te kunnen zorgen.

Zo komt er een verhoging van de parkeer- en zwemtarieven. Een los ticket voor een frisse duik in het zwembad Bevegemse Vijvers zal een Zottegemnaar vanaf 3 januari e.k. 3,5 in plaats van 3 euro kosten (4,5 euro voor een niet-Zottegemnaar). Voor wie kiest voor een meerbeurtenkaart, komt de prijs op 3 euro per zwembeurt (4 euro voor een niet-Zottegemnaar). De prijzen van een jaarabonnement (250 euro voor een Zottegemnaar, 350 euro voor een niet-Zottegemnaar) en van het schoolzwemmen (1 euro voor leerlingen van Zottegemse scholen en 1,75 euro voor leerlingen van scholen buiten Zottegem) veranderen niet.

Vanaf 16 januari stijgen de tarieven voor wie zijn wagen in het stadscentrum achterlaat. Parkeren in de centrumstraten wordt meer dan 40 % duurder en zal dan 1 euro in plaats van nu 0,70 euro per uur kosten. Wie gebruik maakt van de ondergrondse parking Oud-College aan de Neerhofstraat, zal binnenkort hiervoor 0,70 euro (in plaats van nu 0,60 euro) per uur moeten betalen. Wanneer de parkeerwachter in een betalende parkeerzone of blauwe zone je wagen zonder geldig parkeerticket of parkeerkaart aantreft, zal jij daarna je wagen aantreffen met onder de ruitenwisser een retributiebon ten bedrage van 20 euro (in plaats van nu nog 18 euro).