Pakkend afscheid van Julien Lenssens (71)

Hij leefde voor het voetbal en harmonie Con Animo

In het Crematorium Westlede in Lochristi werd op zaterdag 31 december 2022 afscheid genomen van de 71 – jarige Julien Lenssens, een heel geliefde medewerker van KSC Oosterzele en van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en een enorm gewaardeerde muzikant van de Oosterzeelse harmonie Con Animo. De plechtigheid was ontroerend, ingevuld met muziek, mooie teksten, pakkende afscheidswoorden. Rasechte Oosterzelenaar Julien Lenssens werd geboren op 7 december 1951 en overleed op 23 december 2022,  nadat hij eerder op 18 december een beroerte had gekregen op het voetbalterrein van zijn hartsclub. Heel onverwacht werd hij onwel, een medisch team bracht hem nog naar Gent. Maar na een paar dagen, bleek het een ongelijke strijd, een laatste match die hij niet kon winnen. De familie dankt allen die op het terrein de eerste hulp hebben verleend, het UZ Gent en tante Veerle.
Hij leefde voor de lokale voetbalclub en had een groot hart voor Con Animo. ‘We zullen je herinneren als de minzame en altijd bereidwillige medewerker, zelden zo’n hulpvaardige man gezien, het verlies van Julien laat diepe sporen na’, klinkt het bij de voetbalclub en de muziekvereniging. Zijn engagement was groot. Hij verzorgde het terrein (lag er steeds pico bello bij), hielp mee aan de kassa, stak de handen uit de mouwen op evenementen van de club,…Eigenlijk kon je aan hem alles vragen. Iedereen houdt aan Julien Lenssens  alleen maar goede herinneringen over, een man met veel inzet en daden.  Hij zat vol goede voornemens. Hij was er eigenlijk voor iedereen. Er wordt in Oosterzele herinnerd aan de warmte, de vriendschap en de eenvoud die Julien uitstraalde en zijn onblusbare werkkracht voor zijn verenigingen. Een uiterst loyale medewerker. In stilte genieten van de successen van de voetbal- en muziekvereniging.
De laatste groet van veel Oosterzelenaars, veel vrienden en kennissen moet zijn dochter Klaartje, zijn kleinkinderen Sienna en Alex  en de families Lenssens en De Bruycker onnoemelijk veel deugd gedaan hebben. Hoe geliefd Julien Lenssens was, bleek uit het groot aantal mensen dat condoleerde na de dienst. Julien’s waarden: sociaal engagement, moed, eerlijkheid, respect. Aimabel in de omgang. Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Altijd meeslepend. Het overlijden van zijn vrouw Marijke die overleed in 2007, amper 47 jaar, kwam bij Julien heel hard aan. Velen namen in het Crematorium in Lochristi afscheid van een vriend, een sociaal bewogen man. Zijn heengaan laat een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zowat gans zijn leven was hij aangetast door de voetbal- en muziekmicrobe. We leerden hem snel kennen als een warme mens. Kenmerkend zijn gedrevenheid en innemende humor. Hij stond erom gekend niet graag in de schijnwerpers te staan, maar achter de schermen werkte hij keihard mee aan de opgang van de club. Hij hield niet van grote woorden. Heel bewonderingswaardig wat hij allemaal gedaan heeft voor het Oosterzeelse voetbal en voor Con Animo. Julien Lenssens  is niet meer, maar de sporen die hij heeft nagelaten zijn niet uit te wissen. Voetbalclub VGO (voorheen KSC) en Con Animo verliezen een monument. Julien Lenssens, een passie voor voetbal en muziek. Bedankt voor alles, Julien. Uitvaartzorg De Zandkorrel Merelbeke/Oosterzele zorgde voor een stijlvolle uitvaart. De redactie van NUUS betuigt zijn oprecht medeleven aan de families Lenssens en De Bruycker. (marcel van de vijver, foto’s De Zandkorrel, danny de lobelle).