Jeugdhuizen worden geconfronteerd met plaag van inbraken

Geraardsbergen/Brakel. Zowel het jeugdhuis Haslud te Ophasselt als het jeugdhuis Alfa te Brakel kregen zaterdag ongewenst bezoek van inbrekers. In beide gevallen baanden de inbrekers zich met een koevoet een weg naar binnen. Of het om dezelfde bende gaat, is niet zeker. De politie is een spoor- en buurtonderzoek gestart.

In jeugdhuis Haslud te Ophasselt werd vorige wee zaterdag ingebroken. De kassa werd leeggemaakt, maar volgens de verantwoordelijken ging het enkel om wat enkel geld. Ook de deur van de ruimte waar de drank staat, werd geforceerd maar er werd niets meegenomen. Intussen is de politie met een buurt- en sporenonderzoek gestart.

Ook in Jeugdhuis Afa in Brakel werd vorige week zaterdag ingebroken. De inbrekers forceerden zich met een koevoet via de achterdeur een weg naar binnen. Ze lieten een spoor van vernieling achter. De daders braken de kassa open en namen de geldlade mee. De grond lag bezaaid met brok- en geldstukken. Vermoedelijk namen de daders twee à drieduizend euro mee. De inbrekers werden gefilmd maar zijn erg moeilijk herkenbaar. Ook in Brakel werd door de politie een buurt- en sporenonderzoek opgestart.

Wie meer informatie heeft over de inbraken kan contact met de politie opnemen: 054 43 04 30.

Julien Borremans

Lees ook:

Inbraak jeugdhuis Brakel: “Grote som geld gestolen en veel materiële schade”