Fietsongeluk deed politieman Tom in rolstoel belanden maar “het leven gaat verder.”

Op 16 september 2019 deed inspecteur van de lokale politie Brakel Tom Broekaert tijdens een mountainbikerit een ongelukkige val op een paadje in Horebeke. Hij lag bijna twee uur op het paadje vooraleer iemand het had gezien en de hulpdiensten kon  verwittigen. Tom werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gevoerd en zijn leven veranderde ineens drastisch.

Tom: ” Door de val waren er twee rugwervels  verbrijzeld. Ik onderging een operatie, maar was vanaf mijn middel verlamd en kreeg te horen, dat dit voor de rest van mijn leven zo zou zijn.”

De ongelukkige politie-inspecteur werd  goed omringd  door zijn naaste familie, vrienden en collega’s om deze zware periode te doorstaan want het ongeluk kwam binnen als een zware klap vertelt  korpschef  Delphine Schelpe.

“Dergelijk nieuws is niet evident om te krijgen.  Tevens werden andere collega’s geconfronteerd met moeilijke gebeurtenissen in de loop der jaren.  Als politiezone ervaren we net op die momenten dat we er staan als politiezone.

Waar we kunnen springen we in voor elkaar en nemen we werk en/of verantwoordelijkheden over.  Naast het inspringen voor elkaar, merken we ook dat ieder van ons een enorme veerkracht aan de dag legt om terug aan de slag te gaan en het positieve in het leven te zien. We moeten er staan, ook op moeilijke momenten en er is maar 1 weg en dat is de weg vooruit. Deze attitude wordt gesymboliseerd door de leeuw in onze banner.”

“Life rolls on”,  ( het leven gaat verder)   is het motto van Tom  en is jaarthema voor de politiezone waarbij we alle medewerkers van onze politiezone willen aanspreken en in de bloemetjes zetten, geïnspireerd door het levensverhaal van Tom besluit Delphine Schelpe.

Het leven gaat verder

Tom kon verder werken en zich integreren  op het politiecommissariaat. Hij  heeft een aangepaste woning en wagen en stelt nieuwe doelen voor op.  Tom speelt tennis en is momenteel aan het trainen voor de marathon van 26 maart in Gent. De zone organiseert dit jaar enkele activiteiten waarvan de opbrengst gaat naar o.m. een tennisrolstoel. Een ander deel gaat naar  vzw Piekernie  – Piekernie – Sociale Kaart (desocialekaart.be) of via facebook- (1) Piekernie | Facebook

Life rolls on is Tom zijn levensmotto geworden. Hij  heeft  het zelfs op zijn arm laten tatoeëren.  De veerkracht van Tom is enorm geweest!

De burgemeesters van de gemeenten behorende tot de politiezone Brakel ( Brakel-Maarkedal-Zwalm en Horebeke) kwamen Tom een hart onder de riem steken.