Vanaf maandag duurdere parkeertarieven in Zottegem

Om de financiën van de stad toch gezond te houden ondanks de impact van de inflatie en van de sterke toename van de werkingskosten ingevolge stijgende energieprijzen, indexaties van personeelslonen enz., gaat het Zottegemse stadsbestuur geen heil zoeken in een belastingverhoging die iedereen treft want het leven van de inwoners is in de afgelopen maanden sowieso al veel duurder geworden.” Zo klonk het kort geleden uit de mond van burgemeester Evelien De Both en schepen van financiën Leen Goossens. Daarna kwam er de mededeling dat er “helaas” toch wel een aantal andere maatregelen nodig zijn om voor een positieve budgettaire balans te kunnen zorgen.

1 EURO PER UUR

Zo ging eerst, sinds 3 januari ll., een verhoging van de zwemtarieven in voege en vanaf maandag 16 januari stijgen nu ook de tarieven voor wie zijn wagen in het stadscentrum achterlaat. Parkeren in de centrumstraten wordt meer dan 40 % duurder en zal voortaan 1 euro (in plaats van 0,70 euro) per uur kosten. Wie gebruik maakt van de ondergrondse parking Oud-College aan de Neerhofstraat, moet hiervoor 0,70 euro (in plaats van 0,60 euro) per uur betalen. Wanneer de parkeerwachter in een betalende parkeerzone of blauwe zone je wagen zonder geldig parkeerticket of parkeerkaart aantreft, zal jij daarna je wagen aantreffen met onder de ruitenwisser een retributiebon ten bedrage van 20 euro (in plaats van vroeger 18 euro).

Naar het zeggen van schepen van mobiliteit Cynthia Van den Steen werd deze stijging van de parkeertarieven uitgesteld omwille van de coronapandemie maar was ze eigenlijk al voorzien voor begin 2021. N.v.d.r.: de vorige verhoging van de parkeertarieven werd doorgevoerd eind februari 2020, toen “om de parkeerdrukte onder controle te houden en een vlottere verkeerscirculatie te realiseren”.