Familie en vrienden dodelijk slachtoffer Ephrahim (3) vragen stad Zottegem om maatregelen: “Ik wil dat gerechtigheid geschiedt en dat de ware oorzaak van het ongeluk aan het licht komt”

Vandaag organiseerden familie en vrienden van de na een tragisch ongeval (lees meer via deze link) op de Provinciebaan in Velzeke overleden Ephrahim (3) een mars om hem te herdenken. Na afloop vroegen ze de stad Zottegem om maatregelen om de verkeersonveilige situatie op de plek van het ongeval aan te pakken.

De stille mars startte op de plek van het tragische ongeval. Er werden bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken om Ephrahim te herdenken. Onder politiebegeleiding ging het dan verder naar het stadhuis in Zottegem waar een referendum aan burgemeester Evelien De Both (N-VA) werd overhandigd. Daarin de uitdrukkelijke vraag voor meer verkeersveiligheid.

“Die bewuste 18de december zijn we van de bus gestapt. Toen de bus verder reed, maakten mijn zoontje en ikzelf ons klaar om de straat over te steken. Ephrahim hield mijn hand vast en in mijn andere hand had ik mijn boodschappentassen. Mijn dochter liep achter ons. We zagen in de verte een wagen aankomen en ik dacht dat we nog voldoende tijd hadden om de straat over te steken. Bovendien dacht ik dat de wagen nog voldoende ruimte had om te stoppen”, vertelt de mama van Ephrahim, Antoinnette, in Het Nieuwsblad. En verder: “Ik wil dat gerechtigheid geschiedt en dat de ware oorzaak van het ongeluk aan het licht komt”

Burgemeester De Both betuigt in Het Nieuwsblad haar diepste spijt en laat tegelijk weten (zie link) dat het ongeval plaatsvond op een gewestweg en “… dat de eerste onderzoeken hebben uitgewezen dat het ongeval niet het gevolg is van een verkeerde weginfrastructuur. “Maar we zullen als stad absoluut het nodige doen om bij het gewest aan te dringen om die plaats opnieuw te laten onderzoeken. De Congolese gemeenschap heeft hier zeker een partner in het stadsbestuur.”

Lees ook

Kind (3) in levensgevaar en moeder (38) zwaargewond na ongeval Provinciebaan Velzeke