© Danny Cantaert / Zottegem je moet het zien om te geloven

Geplande werken Provinciebaan komen te laat

Na het overlijden van Gabriël in 2017 waren er plannen om kruispunt aan de bushalte ter hoogte van de Gamma op de Provinciebaan in Velzeke veiliger te maken. Vijf jaar later zijn de werken nog niet gerealiseerd en komen ze te laat voor Ephrahim (3) die zondagavond is overleden na een ongeval in quasi dezelfde omstandigheden.

In Het Nieuwsblad, zie link, wordt vermeld dat er in de buurt van waar beide ongevallen gebeurden, er drie straten aansluiten op de Provinciebaan: De Velzekestraat, de Zwartestraat en de Slachthuisstraat en dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na het ongeval waarbij Gabriël (15) het leven liet, plannen klaar heeft gemaakt om het kruispunt met de Velzekestraat te schrappen om zo ruimte te maken voor een verhoogde berm in het midden van de weg waardoor voetgangers veiliger zouden kunnen oversteken.

De vraag is dan hoe het komt dat die plannen vijf jaar later nog niet zijn gerealiseerd. Nog in het Nieuwsblad laat de Zottegemse schepen van Mobiliteit Cynthia van den Steen (N-VA) weten dat na de eerste fase van de heraanleg van de Provinciebaan, de tweede fase – van aan de Gamma tot het kruispunt met de Lindebeekstraat, op de planning staat voor 2024/2025. Burgemeester Evelien De Both (N-VA) laat weten dat sinds 2017, de maximum toegelaten snelheid op de Provinciebaan werd verlaagd van 70 naar 50 km/u.

Lees ook

15-jarige zwaargewond na ongeval Provinciebaan Velzeke

Jongen (3) overleden na aanrijding in Velzeke