Buurtbewoners klagen levensgevaarlijke verkeerssituatie N42 in Herzele aan

Actiegroep De N42 Pro Rondwegvrienden (= bewoners, gebruikers en sympathisanten) schreven een nieuwjaarsbrief naar de bevoegde minister, gouverneur en burgemeester om nogmaals hun ongenoegen te uiten over de levensgevaarlijke verkeerssituatie op de N42 grondgebied Herzele.

Beste buren,

Al jaren ijveren we, maar hopen we vooral op een veilige, leefbare en rustige Gentweg. Iedere keer, wanneer actiegroepen er weer in slagen om de plannen van de overheid tegen te houden, wordt hoop omgezet in teleurstelling. Wij spreken en roepen maar gesprekspartners in alle geledingen (gemeentebestuur, politiek en zelfs politie wanneer we vragen om meer snelheidscontroles) blijken doof voor onze bekommernissen. Ook de brede bevolking lijkt te denken dat we “het, als buurtbewoners, helemaal niet meer zo erg vinden”. N.a.l.v. de recente infomarkt omtrent (voornamelijk) de heraanlegging N42 Zottegem- Wetteren, hebben enkele buurtbewoners de koppen bij elkaar gestoken. We willen opnieuw laten weten dat WIJ nog altijd en elke dag opnieuw ons leven riskeren op deze weg. Dat WIJ onze kinderen en kleinkinderen niet per fiets naar school kunnen laten gaan maar ook dat WIJ de onveilige situatie niet langer meer dulden.”

Daarom, onze oproep om mee actie te voeren. We bieden jullie deze ZWARTE VLAG aan en hopen dat jullie deze massaal gaan uithangen. Ook gaan we enkele banners uithangen op de weg opdat elkeen kan zien waar we voor ijveren. Maar daar blijft het niet bij …. We broeden nog op een aantal initiatieven waar we uiteraard jullie ideeën en steun voor kunnen gebruiken. Daarom …. Wil je meer weten, wil je meewerken of wil je ons gewoon steunen, graag een kort mailtje op ons mailadres N42.prorondweg.vrienden@gmail.com. (Hoe meer mailadressen, hoe beter we jullie kunnen
informeren). Ook op onze Facebookpagina N42 Pro Rondwegvrienden worden onze acties gepost.

Alvast een dikke merci,
N42 Prorondweg Vrienden