De Bron Zottegem: ‘meet & greet’ met gratis lunch voor elke medewerker

Dat het de laatste maanden in de media veelal gaat over het gebrek aan personeel en de toenemende druk in de zorg, mag geen excuus zijn om de menselijke aanpak binnen de organisatie te verliezen: vanuit die visie kwam er binnen vzw De Bron Zottegem het initiatief om wekelijks vijf medewerkers uit de verschillende disciplines die betrokken zijn bij de organisatie en werking van deze zorginstelling aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie), uit te nodigen om samen met het directieteam te lunchen.

De medewerkers krijgen dan die dag een langere middagpauze en mogen zelfs à la carte kiezen wat ze wensen te eten. Voorbije maandag werd alvast een goede start genomen (zie foto) en deze wekelijkse momenten zullen nog lopen tot elke medewerker aan de beurt is geweest.

De bedoeling van dit soort meet & greets is elkaar op een andere, informele manier beter te leren kennen. Zo kwamen tijdens het eerste ontmoetingsmoment zowel verhuisplannen als verhalen over de kinderen van de medewerkers aan bod en alhoewel tijdens de lunch het werk helemaal niet het gespreksonderwerp hoeft te zijn, maakten enkele medewerkers toch gebruik van de gelegenheid om feedback te geven en tips te formuleren. Op die manier kan iedereen ook een steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie, erkent de directie. Vzw De Bron zet overigens al jaren in op een multidisciplinaire aanpak en is ervan overtuigd dat deze meet & greets bijdragen tot een sterkere band tussen de verschillende disciplines, en dit met als hoofddoel kwalitatieve zorg aan te bieden aan de senioren.