Werken starten voor 6 verhoogde busperrons langs de Groteweg (N42)

Overboelare. Vanaf dinsdag 17 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van 6 verhoogde busperrons langs de Groteweg (N42). Het verkeer kan langs de werfzone blijven passeren. Als alles vlot verloopt zijn de werken klaar tegen half maart.

Voor het comfort van de busreizigers komen er 6 nieuwe verhoogde busperrons in de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. Op die manier wordt het in- en uitstappen makkelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit en mensen met kinderwagens.

De bus zal voortaan ook stoppen op de rijbaan. Zo kunnen de bussen hun halte vlotter verlaten en moeten ze niet invoegen in het verkeer, wat zorgt voor meer stiptheid. Voor de veiligheid zullen ook de fietspaden achter de busperrons worden aangelegd. Er wordt op 3 locaties gewerkt. De aannemer start aan de Burgstraat, aansluitend werkt hij aan de haltes van het parochiaal centrum en tenslotte aan de haltes van de Plankweg.

De aannemer start op 17 januari met de heraanleg van de haltes ter hoogte van de Burgstraat, op 6 februari aan de haltes van het parochiaal centrum en op 27 februari ter hoogte van de Plankweg. Elke locatie neemt ongeveer 3 weken in beslag. Onder voorbehoud van vertraging door weersomstandigheden zijn de werken klaar op 17 maart 2023.

Het verkeer zal langs de werfzone kunnen passeren, fietsers op de rijbaan en voetgangers op het voetpad. Ter hoogte van de werken wordt er snelheidsbeperking ingevoerd. Er worden tijdelijke haltes voorzien. Alle info op de www.delijn.be of aan de bushaltes zelf.