Dr. Jan Colpaert versterkt sinds 1 januari de dienst Abdominale heelkunde ASZ


Sinds 1 januari 2023 maakt dr. Jan Colpaert deel uit van de dienst Abdominale heelkunde in het A.S.Z. Naast de algemene abdominale chirurgie ondernam hij een doorgedreven subspecialisatie in de colorectale en proctologische chirurgie zowel in binnen- als buitenland.

Dr. Colpaert zal zich voornamelijk toeleggen op de chirurgische behandeling van darmproblemen, met aandacht voor zowel de chirurgische behandeling van inflammatoir darmlijden als darmkanker. Hij spitst zich eveneens toe op de behandeling van bekkenbodempathologie en functionele problemen zoals incontinentie en constipatie.

Opleiding
Dr. Colpaert behaalde zijn diploma Geneeskunde aan de Universiteit Gent in 2014. Nadien specialiseerde hij zich gedurende 6 jaar verder in de Algemene Heelkunde en behaalde zijn erkenning als algemeen chirurg in 2020. Tijdens zijn opleiding behaalde hij eveneens een getuigschrift in de radioprotectie. Een uitgesproken interesse in de colorectale heelkunde bracht hem naar Tilburg, waar hij in het ETZ onder leiding van Dr. David Zimmerman zich hierin verder specialiseerde.

Deze opleiding werd doorgetrokken met fellowships in het UZ Gent (2020-2021) onder leiding van prof. Dr. P. Pattyn en prof. Dr. Y. Van Nieuwenhove, en in het UZ Leuven (2021-2022) onder leiding van prof. Dr. A. D’Hoore en prof. Dr. A. Wolthuis. Hij rondde zijn opleiding af met een clinical fellowship van 3 maand in het Universiteitsziekenhuis van Aarhus, Denemarken, onder leiding van Prof. Dr. Peter Christensen met een specifieke aandacht voor robotchirurgie en bekkenbodempathologie.

Tijdens deze verdere opleiding nam hij eveneens deel aan het Europees accreditatie-examen voor colorectale chirurgie waar hij als een van de weinige Belgische chirurgen de titel Fellow of the European Board of Surgeons in Coloproctology (FEBS-CP) verwierf.

Dr. Colpaert is lid van de European Society for Coloproctology (ESCP) en de Belgian Group for Endoscopic Surgery (BGES). Hiernaast is hij ook actief in de Y-ESCP werkgroep om zo onder andere mee vorm te geven aan de opleiding van jonge colorectale chirurgen.

Bron: https://www.asz.be/nl/dr-jan-colpaert