‘Baby aan boord’-beurs in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Onder de noemer ‘Baby aan boord’ houdt de dienst materniteit van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem normaal ongeveer viermaandelijks (meestal op een zaterdagnamiddag) een gratis informatieve beurs voor aanstaande ouders (ook de partner is dus welkom). Dit jaar gebeurt dat voor de eerste keer op zaterdag 4 februari.

In het auditorium op de derde verdieping van het ziekenhuis kunnen toekomstige ouders dan terecht bij vroedvrouwen voor informatie over zwangerschap en gezonde levenswijze tijdens de zwangerschap, bevalling en verzorging van de baby, het verblijf op de kraamafdeling, fles- en borstvoeding, pre- en postnatale zorg enz. Ook zijn infostands voorzien rond Kind en Gezin, Pas Thuis, het Groeipakket (het vroegere kindergeld) en zal er onder begeleiding van een vroedvrouw een kijkje kunnen genomen worden op de kraamafdeling en in het verloskwartier.

Om deze babybeurs toch ook nog enigszins coronaveilig te laten verlopen, wordt er gewerkt met tijdsloten en wordt het aantal koppels dat op de beurs mag binnenkomen, beperkt per tijdslot. Daarom is het noodzakelijk op voorhand in te schrijven via www.sezz.be (de partner moet niet afzonderlijk ingeschreven worden). Dat kan naar eigen keuze voor het tijdslot met start om 14 uur, om 14u30 of om 15 uur. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met de materniteit van het AZ Sint-Elisabeth via 09 364 87 60.