Giesbaargse Jeugd organiseert opnieuw talentenjacht

Geraardsbergen. Op zaterdag 4 februari 2023 organiseert de Giesbaargse Jeugd zijn jaarlijkse talentenjacht. Jonge inwonertjes tussen 6 en 12 jaar kunnen die dag gratis hun talenten ontdekken bij tal van lokale handelaars en organisaties. Inschrijven voor de talentenjacht kan op zaterdag 21 januari van 9 tot 12 uur in jeugdcentrum De Spiraal.

Proeven van een job bij de politie, de brandweer of een kapsalon. Meehelpen in een winkel, bij een schoonheidsspecialist of in de bibliotheek. Of leren bowlen, dansen of kunstwerkjes in klei maken. Het zijn maar een paar mogelijkheden uit het uitgebreide aanbod. Het volledig aanbod is terug te vinden op www.geraardsbergen.be/Talentenjacht

Geïnteresseerde kinderen kunnen zich inschrijven voor 1 of 2 activiteiten op zaterdag 21 januari van 9 tot 12 uur in jeugdcentrum De Spiraal. Wie er op dat moment niet bij kan zijn, kan in de week van 23 januari de nog vrije plaatsjes terugvinden op de website.

“Jonge kinderen weten nog niet altijd waar hun interesses en talenten liggen. Onze talentenjacht helpt hen daar op een speelse, ongedwongen manier bij. Het kennen van je talenten is een belangrijke stap in het maken van een goede studiekeuze, het doorlopen van een succesvolle schoolcarrière, het halen van een diploma en het vinden van een geschikte job. Dat zoveel lokale handelaars en organisaties ons tijdens de talentenjacht willen helpen om jongeren die kans te bieden is dan ook hartverwarmend”, zegt schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.