Koppel wordt reeds maanden door vandalen in Ophasselt geterroriseerd

In Ophasselt wordt een koppel sinds enkele maanden geterroriseerd door een stel vandalen. Een baksteen wordt door het raam gegooid en er was een poging om de wagen in brand te steken. Ook de buren kregen een baksteen door de achteruit van hun wagen. De politie is een onderzoek gestart en zal een extra oogje in het zeil houden.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag werden Patrick Fierens (67) en Agnes Van der Goten (65) andermaal opgeschrikt door beschadigingen aan de wagen en de woning. Ook de buurvrouw deelde al in de klappen.

‘Het is al het vierde incident op een half jaar tijd’, reageert Patrick Fierens bij de vrt. ‘Enkele maanden geleden probeerde iemand onze auto in brand te steken, niet veel later zijn drie banden van onze auto lek geprikt en afgelopen nacht is een baksteen door hun ruit gegooid. Op hetzelfde ogenblik werd is de achterruit van de auto van de buren ingesmeten. Het mag dan eens stoppen.’ Voordien werden ook al drie autobanden plat gestoken.

De politie is met een onderzoek gestart. Het blijft onduidelijk wie achter de feiten zit. Patrick en Agnes besloten om camera’s te hangen maar de daders dragen mutsen en sjaals en zijn daardoor onherkenbaar. ‘Op de camerabeelden is enkel te zien hoe drie personen gelijktijdig bij mij en mijn buren met een steen komen aangelopen. Eén van hen leek een teken te geven waarop ze de stenen hebben gegooid’, verklaart buurvrouw Heidi Verlé aan de vrt.

De slachtoffers begrijpen er niets van. Ze krijgen geen bedreigingen en hebben er geen benul van wie de daders zijn. De incidenten worden heftiger. ‘We leven precies in een constante angst. We voelen ons niet meer veilig in ons eigen huis’, laat Patrick en Agnes weten.

Bron: vrt

Julien Borremans