Arthur De Geyter is dé Junior Journalist 2023

Heerlijke toast literair

Davidsfonds Oosterzele heeft op zondag 22 januari in bib Scheldewindeke tijdens ‘Toast Literair’ de laureaat bekend gemaakt van de ‘Junior Journalist 2023’. Arthur De Geyter van VBS De Bloesem Moortsele werd laureaat met 34,5 punten op 40. Arthur De Geyter schreef het meesterstukje ‘Special Olympics Monaco 10 – 13 juni 2022’. Knap geschreven, Arthur. Hij heeft al het  reportersbloed in de aderen. Arthur ontving een boekenpakket ter waarde van 90 euro. Hij dingt mee aan de nationale finaleronde. Veel succes, Arthur. Gans Oosterzele duimt. Er namen 90 leerlingen deel aan de wedstrijd met thema ‘Trots en Lokale Helden’.
De winnaars per deelnemende school: Gabrielle Van den Rul (GILO Windekind Scheldewindeke) bewees haar schrijftalent met ‘De winnaar 2022 werd na zwaar beraad bekend gemaakt’. Met 34 op 40 kwam ze heel dicht (een half puntje) in de buurt van laureaat Arthur De Geyter. Wout Fichefet (GILO Oosterzele, ‘Terroristische aanslag in Wolong’, Laure De Winter (VBS De Appelaar Oosterzele, ‘Het coronamonster’), Fanny Vanhove Mylle (VBS Scheldewindeke, ‘De superhelden in hun elfde jaar’), Rob Stevens (De Leefschool Oosterzele, ‘De held van de ruimte’ en Levy Aerents (GILO Balegem, ‘Mijn trots: Overwinnen van watervrees’) leverden eveneens mooie stukjes af. Davidsfonds Oosterzele dankt de 90 leerlingen voor hun deelname én hun enthousiaste leerkrachten die het initiatief van Davidsfonds heel genegen zijn.
 
De omstreden Jo Lernout gaf zijn visie over het eens zo wereldberoemd bedrijf ‘Lernout & Hauspie’. Het bedrijf wist zelfs Bill Gates te overtuigen voor hun project. Het liep finaal catastrofaal af. De implosie van het spraaktechnologie bedrijf Lernout en Hauspie hakte bij beiden er diep in. De controverse blijft. Van beroemd en schatrijk tot berucht en berooid. In Humo verklaarde Jo Lernout: ‘Ik heb fouten gemaakt, maar ik heb niemand opgelicht’.
Het heerlijk ontbijt, de lezing van Jo Lernout, de proclamatie van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd en de verzorgde receptie geven een zalig gevoel op een zondagvoormiddag. Als er één ding was dat alle aanwezigen met elkaar gemeen hebben: allemaal hadden ze zin in een heerlijke ‘Toast Literair’. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).