Weesgedicht vindt adoptieraam in Merelbeke

In het kader van de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari tot en met 1 februari, gingen 25 weesgedichten op zoek naar een adoptieraam in Merelbeke.

‘In een mum van tijd vonden deze weesgedichten een nieuwe thuis’, vertelt schepen van Bibliotheek Luc Van Huffel trots. ‘Heel wat Merelbekenaren dragen poëzie een warm hart toe en stelden hun raam op de benedenverdieping ter beschikking.’ Ondertussen kregen zij al het bezoek van een schrijfvrijwilliger, die de gedichten met een aangepaste stift aanbracht.

De poëzieparels blijven gedurende de hele Poëzieweek duidelijk zichtbaar op het venster en worden daarna door de adoptant zelf verwijderd. Zin om werk van bekende en nog te ontdekken dichters, van internationaal of Vlaams talent te ontdekken in Merelbeke? Met de app izi.travel of op https://izi.travel/nl/eecf-weesgedichten-merelbeke/nl vind je snel alle locaties terug en kun je je eigen route samenstellen.

Met het project ‘Weesgedichten’ slaan 94 bibliotheken de handen in elkaar om Vlaanderen om te toveren tot een bewandelbare poëziebundel.