Praatcafé Dementie Zottegem: Dementie, depressie of delier?

Nadat het vorige werkjaar op 29 november werd afgesloten met een theatervoorstelling en feestelijke receptie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan, is het Praatcafé Dementie Zottegem nu weer aan zijn ‘gewone’ werking toe. Bedoeling is in de eerste plaats dementie bespreekbaar maken en een ontmoetingsplaats zijn waar vooral familieleden van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers – ook andere belangstellenden zijn welkom – elkaar op geregelde tijdstippen (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) kunnen treffen. Daartoe werd in het najaar 2012 door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem zo’n praatcafé opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf.

De bijeenkomsten gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt daarbij telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Tijdens de eerste bijeenkomst van dit nieuwe werkjaar op dinsdag 31 januari zal ditmaal het onderscheid tussen dementie, depressie en delier (= acute, ernstige verwardheid; delirium) toegelicht worden door dr. Koen Van Geyt die als geriater verbonden is aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. De toegang tot het Praatcafé is gratis. Voor meer inlichtingen en inschrijving (wenselijk maar niet verplicht) kan men telefonisch via 09 364 56 95 terecht.