Oosterzele: Werken voor eerste hoppinpunt zijn gestart

Reiziger kan kiezen tussen verschillende vervoersmogelijkheden

De gemeente Oosterzele beslist om aan te sluiten bij Hoppin-aankoopcentrale van SOLVA. Die levert materiaal voor de aanleg van hoppinpunten, toegankelijke bushaltes en straatmeubilair. Hierdoor zullen alle toekomstige hoppinpunten in Oosterzele en in de naburige gemeenten er gelijkaardig uitzien. Dit maakt ze heel herkenbaar voor de gebruiker. Ondertussen zijn de werken voor een eerste hoppinpunt in Oosterzele gestart.

 Een hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar een reiziger kan kiezen tussen verschillende vervoersmogelijkheden. Dat kan de trein of de bus zijn, maar ook een aanbod aan deelfietsen of deelwagens. Er is voldoende parking aanwezig om de eigen fiets of de auto veilig achter te laten en de reis verder te zetten op een andere manier.

SOLVA en de Provincie Oost-Vlaanderen startten nog niet zo lang geleden het project ‘Hou eens halt in Zuid-Oost-Vlaanderen’ op. Met dit project willen ze samen met de gemeenten een netwerk aan hoppinpunten en toegankelijke bushaltes uitrollen. De oprichting van de Hoppin-aankoopcentrale helpt de gemeenten bij het ontwerp, de technische uitwerking, de realisatie en de communicatie ervan.

Oosterzele besliste tijdens de zitting van de gemeenteraad van 24 januari 2023 om aan te sluiten bij de aankoopcentrale. Schepen Christ Meuleman legt uit: ‘Het voordeel van een aankoopcentrale is dat ze voldoende kennis hebben om ons te helpen bij het opzetten van een hoppinpunt. Ook hebben ze contracten afgesloten met aanbieders van materiaal tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding. De toekomstige punten zullen herkenbaar zijn over heel Oost-Vlaanderen, wat een voordeel is voor de gebruikers’.Ondertussen zijn in Oosterzele de werken gestart voor een eerste Hoppinpunt aan het gemeentehuis. (mvdv, foto’s ddl)