Flip Kowlier verovert alle harten in GC De Kluize

Vzw On Stage blij met mooi succes

De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen (GC De Kluize was aardig volgelopen) hebben in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize kunnen smullen van het concert van Flip Kowlier. De pure West – Vlaming streek neer in Oosterzele. En hoe? In een wervelwind van songs (in ‘t West – Vlaams) en geflankeerd door vier uitmuntende en getalenteerde muzikanten, maakte Flip Kowlier meteen duidelijk dat hij onbetwistbaar een formidabele singer – songwriter en bassist is. Sterke persoonlijkheid én talentrijk (schrijft ook kinderboeken). Het publiek is vlug in de ban van Flip Kowlier. Zijn warme stem laat je niet onverschillig.  Meteen krijg je bij zijn eerste nummer ‘Angelo Angelique’ een heel goed gevoel. Kowlier en zijn band kregen na afloop veel lovende kritieken én een stormachtig applaus. Organisator vzw On Stage, geruggensteund door het Kluize – team, was blij met het succesrijk avondje.
Wat zijn Flip Kowlier en zijn band blij dat ze na de vermaledijde coronapandemie eindelijk op theatertour kunnen. De goesting en de knaldrang zijn groot. Het muzikale raderwerk draait als vanouds. Flip bracht met zijn gekende flair schitterende songs. Een perfect optreden. Getekend Flip Kowlier. Voor minder gaat hij niet. Het is snel duidelijk dat het publiek een genietbare avond wacht. Stond daar een klassenman te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd in twee delen. In de zaal veel fans uit Oosterzele, maar ook uit veel naburige gemeenten, zoals bijvoorbeeld een sympathiek koppel uit Herzele, echte Kowlier fans. Ook werden fans uit West – Vlaanderen gespot. Een concert van Flip Kowlier is vooral luisteren, kijken en genieten. ‘De 46 – jarige  Flip Kowlier (oprichter van het succesrijke ‘t Hof van Commerce) heeft al lang geleerd wat een optreden inhoudt. Met een gebalanceerde verzameling songs kan het echt niet fout lopen. Dat hij met hart en ziel zingt straalt er van af. Als een geoliede machine hebben Filip en zijn band niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Energie die zichtbaar wordt. Vol overgave. Staat ontspannen op het podium. Podiumvastheid. Kowlier legt – af en toe – met zichtbaar genoegen contact met het publiek. Hij bracht ook in het West – Vlaams een versie van Born to be a live (Patrick Hernandez). Met onder andere ‘Aan den overkant’, ‘September’, ‘Tommy’, ‘Ok Ok Ok’, ‘Min moaten’,…drukt hij zijn typerende stempel. Hij is echt voor geen gat te vangen, wisselt van sfeer, genre, dynamiek, een mix van luchtigheid, geloofwaardigheid en vleugen humor.
Het publiek kreeg een heerlijk concert. In Flip Kowlier zit nog het heilig vuur. Een portie Kowlier doet deugd. De Izegemnaar blijft schilderen met West – Vlaamse woorden, akkoorden en melodieën. Aparte geluiden. Zijn stijl werkt. Charisma. Veel nummers van Flip Kowlier zijn er bij een hele generatie ingebrand. Op het podium ook een band om ‘u’ tegen te zeggen. Flip komt gewoon over. Eenvoud siert hem. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers en bedankte meermaals met een uitbundig applaus. Klasse drijft altijd boven.  Met ‘Bad Boy’ werd het genietbaar concert afgesloten. We eindigen in ‘t West – Vlaams: ‘Zjère tot noaste keer’, Flip. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).