Mel(le)opee en de Bibliotheek van Melle organiseerde samen ‘Dichters op een bankje’ naar aanleiding van de Poëzieweek.

Zondag 29 januari namen zes dichters plaats op een bankje aan de Schelde ter hoogte van wooncomplex Dageraad en WZC Kanunnik Triest, aan het bankje op het dorpsplein en het gemeenteplein, in de Kleine Havertuin 26 aan het OCMW en in de bibliotheek in de Kruisstraat. “Gezellig genieten van poëzie met een versnapering, een koffie, wijntje, jenever of koekje”.

Zes dichters verzorgen de wan  deling:

Marleen Auman (°1967) schrijft onder het pseudoniem “anker”, dit sedert eind 2016. Haar gedichten ontstaan vanuit een waarnemen van het leven, vanuit een stilstaan bij gedachten en gevoelens en vanuit een zoeken naar wat ECHT betekenis geeft.

Patricia De Landtsheer is sinds 1979 een gelauwerde auteur van poëzie en romans voor volwassenen en jeugd. In januari 2023 is haar 50ste(!) boek verschenen: Geschaafde zielen, een poëtische novelle in de schaduw van WO II.

Emilia Motoasca is een anderstalig ingenieur en hobby-kunstenares met woord en beeld. Het schrijven van gedichten en verhalen in verschillende talen is een van haar passies, soms aansluitend bij haar eigen keramiek beelden. Zij zal stukjes uit eigen werk (stiftgedichten, black-out poetry) alsnog uit het gepubliceerd werk van dichters uit haar geboorteland brengen.
meer info: https://earthstoriesblog.wpcomstaging.com

Andreas Raven publiceerde met “Vormen van Verlangen” en “Luidstreels” de afgelopen jaren twee bundels. Centraal in zijn werk staat het concept van de “tussenruimte” waarin verlangend naar de ander uitgekeken wordt. Dat eeuwig zoekend verlangen is de ragfijne draad die Andreas liefdevol tussen zijn gedichten weet te weven. Zijn poëzie werd in 2020 genomineerd voor de tweejaarlijkse Jotie T’Hooft Poëzieprijs.

David Slosse veert op bij pakkende histoires en is ook professioneel als een Gentse raconteur al zijn hele loopbaan bezig met het optekenen van verhalen. In Melle Vogelhoek schreef hij 3 toneelteksten voor theatergezelschap Frankolijn, dat hij mee vorm gaf en werkte hij in 2004 mee aan een boek en een docu over de Tuinstraat. Daarnaast heeft David een voorliefde voor pensées en gedichten en stelde hij al enkele bundels samen met een papierkunstenaar en bevriende schilders.

Trui Vandewalle is woordkunstenares en geeft lessen woord aan kinderen en volwassenen. Poëzie is haar grootste passie, meer info hierover: www.stilte-in-woorden.com
Zij zal in de bibliotheek gedichten brengen van o.a. Luc Vanhie en Claude van de Berge.

In de bibliotheek was er muzikale omkadering door Duo LAURA Y van Laura Janssens en Kasper Van de Ponseele als afsluiter van de wandeling.