Halve oplossing voor een bijzonder gevaarlijke situatie

Geraardsbergen. In het park achter de serviceflats De Maretak aan de Groteweg werd op vraag van Infrabel de bomen en struiken – die een natuurlijke afsluiting tussen het park en de spoorweg vormde – verwijderd. Dit vormde een bijzonder gevaarlijke situatie. In het park staan allerlei sport- en speeltoestellen opgesteld. Ouderen, gezinnen maar ook kinderen bezoeken het park. Daar de bomen en struiken verwijderd waren, konden kinderen, jongeren of ouderen zonder enige hinder op de spoorweg lopen.

Jaarlijks worden er een 600-tal gevallen van spoorlopen gesignaleerd, waarbij verschillende doden en zwaargewonden vallen. Infrabel pleit dan ook voor een stevige, professionele omheining. We namen contact op met Veerle Mertens, schepen van o.a. stadspatrimonium. De schepen bevestigde dat het om een bijzonder gevaarlijke situatie ging en liet de redactie weten dat medewerkers van de stad stevige werfhekkens hadden geplaatst, waardoor geen doorkomen meer mogelijk was. ‘weldra wordt er een stevige en professionele afsluiting geplaatst’, liet de schepen ons weten.

Toen we deze namiddag een kijkje gingen nemen, bleek dat er nadarhekkens werden geplaatst. Kinderen en jongeren kunnen makkelijk onder of over de nadarhekkens kruipen. Dit lijkt toch maar een halve oplossing voor een bijzonder gevaarlijke situatie.

Julien Borremans

Zie ook: Spoorlopen