Peuters en kleuters Ankerschool geven elkaar het ja – woord

Leuke taferelen in gemeentehuis

Leuke taferelen in het gemeentehuis Oosterzele. Op dinsdag 31 januari hebben acht peuter- en kleuterkoppels van de Ankerschool aan elkaar eeuwige trouw beloofd. En of de ouders en grootouders fier waren op hun ‘oogappels’. Ze waren piekfijn uitgedost in hun heel modieuse trouwkleedjes en trouwkostuums.  De zestien kleuters van de Ankerschool toonden daarmee aan dat er op liefde geen leeftijd en geslacht staan.

Mooi om zien, de koppeltjes waren tussen de 3 en 6 jaar, netjes verdeelt tussen meisjes en jongens, jongens en jongens en meisjes en meisjes. Zestien kleuters trouwden vandaag met hun uitverkorene. En een pluim voor de kleuters,  ze knutselden hun boeket en trouwringen zelf in elkaar. Onder het toeziend oog van hun ouders en grootouders gaven de koppels rond 10 uur hun jawoord. Het was de tweede keer dat kleuters van het Ankerschooltje trouwen in het gemeentehuis. De eerste kleutertrouw vond plaats in 2019. Burgemeester Johan Van Durme en schepen Els De Turck leiden de ceremonie in goede banen. Burgemeester Johan Van Durme keek glimlachend toe: ‘Er staat echt geen leeftijd op liefde en vriendschap. Wat een eer dat ik er deel mag van uitmaken’. Schepen Els De Turck is het daar volledig mee eens. ‘Het Ankerschooltje is mijn kleuterschool van weleer. Ik kan mij niet herinneren dat er toen getrouwd werd, maar het is fantastisch dat ze dat nu wel organiseren’. Na de ceremonie verdween de volledige trouwstoet richting kleuterschool in de Roosbloemstraat voor een trouwreceptie.

Op zaterdag 4 februari staat een receptie en kijkdag gepland in de Ankerschool. Vanaf 10 u tot 12 u kunnen de ouders met hun peuters en kleuters komen kennis maken met het reilen en zeilen van de Ankerschool. (marcel van de vijver, foto’s gemeente, danny de lobelle).