Tibo De Smet (Scheldewindeke) verpulvert Belgisch record op de 800 m indoor (1.45.04)

Ticket voor EK indoor in Istanbul

Scheldewindekenaar Tibo De Smet (23) liep op een indoormeeting in Luxemburg met een chrono van 1.45.04 naar een sensationeel nieuw Belgisch Record. De vorige besttijd stond op naam van Eliot Crestan met 1.46.11. Tibo verpulverde het record met ruim een seconde. Wat een prestatie van Tibo op de 800 m indoor. Hij wou gewoon onder de EK – limiet van 1.46.75 blijven. En zie, met die 1.45.04 heeft hij momenteel de beste wereldjaarprestatie gelopen. Op de Europese ranking aller tijden staat hij elfde, op de wereldranglijst staat hij nu op stek 24. Wat was hij gretig, hij wou enkel in Luxemburg een ticket afdwingen. Tibo wist zich nu sneller dan verwacht een ticket te verzekeren voor het Europees Kampioenschap in Turkije.  De doelstelling behaald. Moet zich nu geen zorgen meer maken over de limiet en zich enkel goed voorbereiden op het E.K.

2022 werd een topjaar, 2023 is uitstekend gestart voor Tibo. Vorig jaar werd hij nationaal kampioen, stond in de halve finale op EK in München en met een tijd van 1.44.89 op de 800 m, leverde Tibo gewoonweg topprestaties af. Op de meeting in Luxemburg duwde hij na 650 meter het gaspedaal volledig in. Tibo stond gemotiveerd aan de start en liep de perfecte wedstrijd. Haalde zijn beste niveau naar boven en realiseerde een heerlijke droom. Het zelfvertrouwen opgekrikt met het oog op het EK in Istanbul. Een huizenhoge winnaarsmentaliteit, het siert hem. Nu uitkijken naar het Europees Kampioenschap. Hij wil er top zijn met een over – mijn – lijk mentaliteit. De focus zal groot zijn. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).