Drie rijbewijzen ingetrokken wegens onder invloed van verdovende middelen achter het stuur

Gezamenlijke verkeerscontrole van de politiezones Ninove en Geraardsbergen/Lierde

Geraardsbergen/Ninove. In nacht van zater- op zondag van het vorige weekend organiseerden de politiezones Ninove en Geraardsbergen/Lierde een grote, gezamenlijke verkeerscontrole. Aan de actie alcohol en drugs in het verkeer namen 18 politieagenten deel. ‘Zes controleploegen vormden het hart van de controle, twee selecteurs die de bestuurders onderwierpen aan een samplingtest, drie motorrijders en enkele leidinggevenden’, laat de politie weten.

In totaal werden 586 chauffeurs gecontroleerd. ‘Negen bestuurders bliezen ‘Alarm’. Ze kregen hiervoor een proces-verbaal en hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur. Vijf andere bestuurders bliezen ‘Positief’. Ook zij kregen een proces-verbaal en hun rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur. De drie chauffeurs die werden betrapt onder invloed van verdovende middelen achter het stuur hun rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen’, meldt de politie.

Er werden meerdere processen-verbaal en onmiddellijke inningen uitgeschreven voor o.a. keuring, inschrijving en verzekering van het voertuig, het rijbewijs, maar ook voor een verboden wapen.

Meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans