Halte Herreweg in de Ronsesestraat

Bushaltes met dezelfde benaming in Brakel ( verschillende straten)

Een busgebruiker meldde ons dat verschillende haltes in Brakel dezelfde benaming hebben.

Het gaat om de haltes Herreweg (N8) die in deze straat zijn gelegen. Een eindje daar vandaan op de nieuwe Ronsesestraat zien we een nieuw bushokje en halte met dezelfde benaming Herreweg.

Vraag is dat dit op termijn niet tot verwarring gaat leiden want haltes met dezelfde benaming in verschillende straten lijkt ons niet zo evident. Busmaatschappijen kunnen misschien wel verder gaan op de haltenummer maar één persoon die bvb wacht op iemand en zegt dat hij aan halte Herreweg staat (Ronsesestraat) gaat  leiden tot enige verwarring. Logischer zou misschien zijn dat deze haltes “Rond Plein” noemen.

Volgens schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman is dit vroeger ook het geval geweest dat er een zelfde benaming werd gebruikt. We hebben om een reactie gevraagd van DE LIJN maar hebben tot op heden nog geen reactie ontvangen.