Op bedevaart… naar Nienof?

Ninovieters kaffeegieters… een beetje inwoner van de stad Ninove weet vanwaar deze spotnaam komt … De Ninovieters gaven de bedevaarders, op weg naar Halle, een “goei zjat kaffee”… die tijden zijn helaas grotendeels vervlogen en dus keren ze dit jaar de rollen op: “die van Halle kommen nor Nienof!”

Op maandag 13 februari 2023 komt er een unieke samenwerking tussen Enkaavee / Radio Ninove (Ninove) en radio Victoria (Halle). Die avond zenden deze twee zenders live uit vanuit “In Den Keizer” van 20u tot 22u. Maar alles zal ook in beeld gebracht en uitgezonden worden door gruutemet tv.

Wat mogen de carnavalisten verwachten? Een unieke show met live optredens van Yves Segers en zowel Halse als Ninoofse carnavalisten, doorspekt met kwisjes, spelletjes en wistjedatjes over de twee carnavalssteden.

“Vanuit Halle verwachten we een delegatie van minstens 80 carnavalisten, dus daarom doen we ook een warme oproep naar de Ninovieters: zak die avond in grote getale af – dat is de monjdag noeë de prinsjoeënstelling, dus de koeëter doeëvan zal wel al ooëtjgewerkt zauin – naar In Den Keizer en geniet van deze unieke show!

Deze show zal in Ninove te beluisteren zijn via de gekende kanalen Enkaavee.be, Radio Ninove 95FM of DAB+.
In Halle luister je via Radio Victoria 105.2FM , DAB+ of radiovictoria.be” Aldus Enkaavee