Minstens 600 scholieren doen mee aan de schrijf-ze-vrij-dag van Amnesty International

Tijdens de middagpauze verzamelden ruim 100 leerlingen uit het secundair onderwijs om brieven en postkaarten te schrijven.

Geraardsbergen. Scholieren van het Sint-Jozefinstituur, het Sint-Catharina college, basisschool de Zeppelin, Freinetschool het Keerpunt en GO-Atheneum deden mee op 3 februari aan de schrijf-ze-VRIJ-dag van Amnesty International. Meer dan 1.000 scholen en 150.000 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel vormden één groot schrijfteam tegen de mensenrechtenschendingen in de wereld.

Dit jaar kroop men in de pen voor voor de Russische Aleksandra die opkwam tegen de invasie in Oekraïne; Yren en Mariana uit Paraguay die gediscrimineerd worden omwille van hun transgender-zijn;  Shahnewaz Chowdhury uit Bangladesh die, omwille van milieuredenen, tegen de installatie was van een nieuwe steenkoolcentrale; en Raif Badawi uit SaudiArabië wegens zijn kritiek op de overheid.

In Geraardsbergen is er een Amnesty-schrijfgroep actief. Deze komt elke maand samen in de Wereldwinkel. Wie wil aansluiten kan meer informatie krijgen via patrickfranceus@gmail.com. Brieven schrijven is een simpele daad die écht het verschil kan maken.