VIER VROUWEN EN EEN DICHTER ZONDER PARAPLU IN DE REGEN

De cultuursmaker van Oosterzele stelde hun eerst activiteit voor:

Gedichten van Shahryar Pouyanrad Met: Agnes De Meester, An De Broeck, Els Van Langendonck, Louisa Heine en Shahryar Pouyanrad. Regie:Johan Deputter Muziek: Hussein Rassim.

De dichtbundel ‘In de regen zonder paraplu’ kwam tot stand door een ontmoeting tussen een Nederlandse vrouw en de uit Iran gevluchte Koerdische dichter Shahryar Pouyanrad omlijst met muziek (Irakese ud-speler Hussein Rassim)

Wij houden van deze poëzie. De levensloop van Shahryar intrigeert ons.Een dichter stelt zich sowieso op zonder paraplu in de maatschappij. Een vreemdeling, uit Iran, een Koerd, kent onze regencontreien niet en voorziet überhaupt geen paraplu. De opvang en intergratie die hij kan genieten bij Louisa en Jean, geeft hem ongeziene mogelijkheden. Hun hertaling van de gedichten geeft ons de mogelijkheid om Iran, de Koerden, de vreemdeling, zijn werken, zijn zieleleven en de diverse wereld van onszelf en de vreemde te leren aanvoelen. Als wij het werk van Shahryar zonder paraplu durven tegemoet gaan, wordt ons haar wellicht nat van de regen, maar proeven we ook de zoetheid en levensnoodzakelijkheid van poëzie in onze wereld.