VRIJE BASISSCHOOL ZWALM DE VLINDER KIEST VOOR SPELPLEZIER

De leerlingenraad van de Vrije Basisschool De Vlinder te Munkzwalm kwam met het idee om een ontleenwinkeltje te starten om het creatief samenspel op de speelplaats te bevorderen. De kinderen merkten immers dat het zorg dragen voor speelgoed de vorige jaren niet altijd even goed liep tijdens de speeltijd. Vandaar het concept van een ontleenwinkeltje, waarbij kinderen van de hogere klassen iedere middagspeeltijd meehelpen met de uitbating zodat elk kind speelgoed kan ontlenen.

 

De school verzamelde heel wat speelgoed en bedacht met de kinderen van de leerlingenraad een fijne naam voor de winkel. Afgelopen maandag mocht de leerlingenraad met enige fierheid de “Vlindershop” openen. Dat dit al voor fijne momenten zorgde, blijkt duidelijk uit de foto’s.