‘Dag van de Academies’ in SABK Zottegem

Naar jaarlijkse traditie is het zaterdag 11 februari ‘Dag van de Academies’ en dan zetten alle academies van Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het deeltijds kunstonderwijs in de kijker, ditmaal met als thema ‘Present’. Ook in Zottegem gooit de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst aan de Trapstraat 45 die dag de deuren wagenwijd open voor het grote publiek.

Van 13u30 tot 18 uur kunnen alle ateliers – beeldhouwen, keramiek, grafiek, tekenen, fotografie en schilderen – in volle activiteit vrij bezocht worden. Men kan studenten en leerkrachten aan het werk zien en in de jeugdateliers kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan verschillende workshops. De leerkrachten zullen ouders en bezoekers graag te woord staan en informeren over de werking van de academie. Doorheen de academie zullen werken van alle leerlingen te zien zijn en in de galerij wordt het resultaat van een tijdelijke samenwerking tussen het initiatieatelier en het grafiekatelier tentoongesteld. Even pauzeren of gezellig napraten kan in het academiecafé.