Tweedehandsboekenverkoop ten voordele van “Geen lege brooddozen in de klas”

voorstelling boek "100 jaar om de zee te stoppen"

Geraardsbergen. Nu zaterdag 11 februari organiseert PVDA Geraardsbergen een Boekencafé. De lokale afdeling van de linkse partij zamelde een ruim aanbod van tweedehandsboeken in en biedt die te koop aan. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar “Geen lege brooddozen in de klas”, een lokaal project dat ervoor wil zorgen dat elk kind op school een gezonde maaltijd heeft.

“Het is een mooi project dat iets wil doen aan de vaak verdoken armoede in onze stad”, legt Lydia Imbo van PVDA Geraardsbergen uit. “Toen we zochten naar een lokaal goed doel om de opbrengst van onze boekenverkoop aan te schenken, moesten we dan ook geen moment twijfelen.”
Het Boekencafé van PVDA Geraardsbergen maakt ook plaats voor een boekvoorstelling. Schrijfster Isabelle Vanbrabant uit Everbeek komt haar boek “100 jaar om de zee te stoppen” voorstellen. In het boek legt ze uit hoe Cuba zich wapent tegen de gevolgen van de klimaatopwarming, en daarvoor een strategie opstelde die loopt tot 2100.
Boekenliefhebbers en andere geïnteresseerden zijn welkom op zaterdag 11 februari van 10 tot 18 uur in ’t Groen Kruiske, Denderstraat 13, Geraardsbergen. De boekvoorstelling van “100 jaar om de zee te stoppen” vindt plaats om 15 uur.