Torfs opent winkel voor een dag in WZC het Berkenhof in Merelbeke

Op 9 februari opent Torfs een winkel voor één dag in Woonzorgcentrum het Berkenhof in Merelbeke.
Van 14u tot 17u kunnen de inwoners en het personeel van het centrum, maar ook de mantelzoEen gezellige namiddag shoppen
Het idee voor de pop-upwinkel kwam van Ellen Vanden Houwe, assistent-shopmanager in de Torfswinkel in Dendermonde. Zij lanceerde haar idee tijdens een innovatiewedstrijd bij Torfs, waarbij medewerkers hun innovatie-ideeën konden indienen en de medewerkers via stemming het winnende idee selecteerden. “Ik help in onze winkel regelmatig mantelzorgers die schoenen voor een oudere komen kopen. Maar het is allesbehalve eenvoudig om een schoen voor iemand anders te kopen. Zeker niet voor een doelgroep voor wie comfort een zeer belangrijke rol speelt. En zo kreeg ik het idee om rechtstreeks naar de ouderen te trekken met ons aanbod,” vertelt Vanden Houwe.
rgers
komen winkelen in een pop-up store met schoenen en handtassen.

Nadat het idee was geselecteerd reikte Torfs uit naar Zorgband Leie en Schelde, en meer specifiek naar het Woonzorgcentrum het Berkenhof. “Al tijdens de eerste kennismaking voelden we een klik met Torfs en hun project,” zegt Githa Praet, algemeen directeur van de Zorgband Leie en Schelde. “We vinden het heel fijn dat onze bewoners nog eens kunnen genieten van een namiddag shoppen,”
vult Egbert Lachaert, voorzitter van de Zorgband Leie en Schelde, aan. “We bieden tijdens de pop-up ook een hapje en een drankje aan en nodigen ook de mantelzorgers van onze bewoners uit. Zo hopen we er een gezellige namiddag van te maken die een glimlach op het gezicht van vele mensen tovert.”