©Sophie Richez - Hartencollege Ninove

Opstart aanmeldsysteem basisscholen

Vanaf schooljaar 2023-2024 moeten ouders, wanneer hun kind voor het eerst naar een school gaat of van school verandert, digitaal aanmelden bij de stedelijke basisscholen en bij de basisscholen van het Hartencollege vooraleer ze kunnen inschrijven. Ook voor 1A en B in het Hartencollege Secundair Onderwijs zal men voortaan moeten aanmelden.

Aanmelden voor basisscholen

Aanmelden is verplicht bij de stedelijke basisscholen en bij de basisscholen van het Hartencollege, wanneer het kind voor het eerst naar een school gaat of als het kind van school verandert. Wie zijn kind wil inschrijven in de basisscholen van het Gemeenschapsonderwijs of in het Hartencollege Buitengewoon Onderwijs moet niet aanmelden.

Via www.ninove.be/digitaal-aanmelden kan men doorgeven in welke scholen men zijn kind het liefst wil inschrijven. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, wordt er een rangorde bepaald door het aanmeldingssysteem.

Aanmelden kan van 28 februari 2023 (12 uur) tot en met 21 maart 2023 (16 uur), inschrijven met ticket doe je in de toegewezen school vanaf 24 april 2023 tot en met 15 mei 2023. Vrije inschrijvingen starten op 23 mei 2023.

Meer info staat op www.ninove.be/aanmelden-basisscholen en in de flyer of brochure die ook kan opgevraagd worden bij de scholen, de dienst onderwijs of in het Sociaal Huis.

Schepen Joost Arents, bevoegd voor onderwijs: “Het aanmelden in een aantal basisscholen zal wat aanpassing vragen van de ouders. Samen met de scholen doet onze dienst onderwijs er alles aan opdat ouders tijdig geïnformeerd zijn en weten waar ze terecht kunnen met hun vragen. Niet onbelangrijk bij zo’n belangrijke wijziging.”

Aanmelden voor secundaire scholen

Aanmelden voor secundaire scholen moet enkel voor 1A en 1B in het Hartencollege Secundair Onderwijs van 27 maart tot 21 april via aanmelden.swe.hartencollege.be. Voor GO! Middenschool Ninove, GO! Atheneum Ninove en Richtpunt campus Ninove, hoef je niet aan te melden. Meer informatie over de inschrijvingen vind je op de websites van deze scholen: www.middenschool-ninove.be, www.atheneumninove.be en www.richtpuntninove.be.