Kinderdagverblijf Olio Balegem definitief gesloten nadat schokkende videobeelden opduiken. Uitbaatsters brengen nacht in cel door

Kinderdagverblijf Olio werd vorige week maandag gesloten, na een klacht van G. B: “Ik twijfelde geen moment toen ik de schokkende beelden zag.

Op videobeelden is te zien hoe enkele baby’s er hardhandig worden aangepakt. De uitbaatsters moeder en dochter werden maandag opgepakt en zijn intussen vrij onder strikte voorwaarden. De crèches werd eerst voor drie maanden gesloten en intussen is hij definitief dicht.

Het was Geert die toen hij de beelden te zien kreeg  klacht in te diende bij de dienst Opgroeien zoals Kind en Gezin tegenwoordig heet. “De crèche is ondergebracht in mijn huis en er hangen overal beveiligingscamera’s”, vertelt Geert. “Toen ik ze wou bekijken zag ik hoe de camera’s plots waren afgedekt. Dat vond ik verdacht en daarom heb ik oudere beelden opgezocht via de server en ben ik die gaan bekijken. Ik was in shock toen ik plots enkele vreselijke fragmenten te zien kreeg.

Moeder en dochter werden verhoord door de politie. Hun advocaat laat weten dat ze alle medewerking verlenen en toelichting hebben gegeven bij de beelden. De onderzoeksrechter die hen heeft vrijgelaten maar onder strikte voorwaarden.

Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) volgt de situatie op de voet en laat weten dat de gemeente er alles aan doet om de nodige bijstand te verlenen bij de getroffen ouders. “Ik heb zelf drie kinderen en vijf kleinkinderen en besef de nood aan informatie maar al te goed. We laten ons bijstaan door de dienst Opgroeien om de 18 kinderen uit de crèche te begeleiden naar opvangalternatieven. Wat de nood aan informatie betreft bij de ouders ben ik zeer blij dat het parket akkoord gaat om alle betrokken ouders op te bellen.” (bron nieuwsblad)