Jeroen kreeg voor de tweede keer in negen maanden tijd een inbreker over de vloer

Een golf aan inbraken teistert de streek

Appelterre-Eichem. In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari werd in negen maanden tijd voor de tweede keer bij Jeroen Wijnant ingebroken. De inbreker bracht niet alleen een ongewenst bezoek bij Jeroen, maar forceerde zich eveneens een toegang tot verschillende andere woningen. De streek wordt geteisterd door een opeenvolging van inbraakgolven. Of er een verband is met de inbraken van de afgelopen maanden in de streek rond Geraardsbergen is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

De inbreker van mei 2022

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari werd er op verschillende plaatsen in de Nonnenborrestraat en de Eichemstraat te Appelterre-Eichem ingebroken. De buit van de inbraken was gering maar de schade aan de woningen is aanzienlijk: geforceerde deuren, uitgeboorde cilindersloten en flink wat schade in de woningen. ‘Op camerabeelden is te zien hoe een fors gebouwde man in de woningen zijn gang gaat. Tijdens de inbraak droeg hij telkens een bivakmuts en handschoenen. De man werd door een camera om 01.22 uur opgemerkt. Hij was toen al aan zijn vierde inbraak bezig. De dief had het vooral op handtassen, rugzakken en geld gemunt’, laat Jeroen Wijnant weten.

Tweede keer
Of het om een professionele inbreker gaat, is zeer de vraag. Van de vijf woningen die hij bezocht, wist hij zich in drie woningen een toegang te forceren. De politie heeft intussen een deel van de buit in een woning teruggevonden waar de man inbrak. Alle waardevolle spullen heeft hij wel meegenomen.

Twee slachtoffers kregen in mei 2022 ook al bezoek van een inbreker, waaronder Jeroen Wijnant. Donderdagmorgen 5 mei deden er zich eveneens verschillende inbraken voor te Appelterre-Eichem. Bij Jeroen (38) werd er die morgen ook ingebroken. Het huis was helemaal overhoopgehaald en naast de voordeur was er een raam ingeslagen. De man jatte een duur uurwerk, enkele stijlvolle zonnebrillen en wat geld. Via de keuken – waar hij ook wat kasten opentrok – verliet de inbreker door de achterdeur het huis. De frigo en de achterdeur stonden open. Wat de inbreker toen niet wist, was het feit dat hij gefilmd werd. Intussen werd er een verdachte van de inbraak opgepakt, maar of er al een gerechtelijke veroordeling is, weet Jeroen niet.

Jeroen kreeg dus op negen maanden tijd twee keer ongewenst bezoek. Beelden heeft hij deze keer niet, maar intussen is het labo voor sporenonderzoek gepasseerd. ‘Wij wonen hier afgelegen. Om 23.00 uur gaat de openbare verlichting hier tot 5.00 uur ’s morgens volledig uit. Het is dan ook pikdonker, zoals in alle deelgemeenten. Dat wij dicht gelegen zijn bij een station is blijkbaar extra handig’, vult Jeroen aan. Hoe de man zich verplaatste, is niet helemaal duidelijk. Op de camerabeelden is geen wagen gespot.

Inbraakgolven
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari werd er verderop in Outer ook al ingebroken. De streek wordt geteisterd door verschillende inbraakgolven. Of er een verband is met de inbraken van de afgelopen maanden in de streek rond Geraardsbergen is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Indien u iets verdachts heeft gezien of meer weet, gelieve contact op te nemen met de lokale politie op het telefoonnummer 054 31 23 12.

Julien Borremans

Lees ook:

Appelterre-Eichem wordt geteisterd door een golf aan inbraken.