Klopjacht op inbrekers in Appelterre-Eichem

Appelterre-Eichem. Maandagavond 20 februari hield de politie van Ninove in de Eichemstraat te Appelterre-Eichem een klopjacht op twee inbrekers. In de vooravond braken twee inbrekers in één of meerdere woningen binnen. De inbrekers werden betrapt en kozen het hazenpad. Ze vluchtten door de velden. Rond 19.30 uur startte de politie met een klopjacht die de hele avond duurde. Of de daders werden gevat, is niet duidelijk.

De streek rond Appelterre-Eichem wordt de laatste tijd geteisterd door verschillende inbraakgolven. Maandagavond 20 februari braken twee inbrekers in de vooravond in één of meerdere woningen in de Eichemstraat in. Ze werden betrapt en namen de benen door de velden. De politie hield een klopjacht. Maar ook dit weekend waren er tal van inbraken op verschillende plaatsen in Appelterre-Eichem. Getuigen spraken van wel tien inbraken.

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari werd er op verschillende plaatsen in de Nonnenborrestraat en de Eichemstraat te Appelterre-Eichem ingebroken. De buit van de inbraken was gering maar de schade aan de woningen was aanzienlijk. Op beelden was te zien dat het om een fors gebouwde kerel ging. Het onderzoek van de politie loopt. Ook in mei 2022 waren er verschillende inbraakgolven in de streek. Na een onderzoek kon een verdachte worden opgepakt. Ook in de streek van Geraardsbergen waren er de laatste maanden inbraken. Of er een verband is tussen de vele inbraken, maakt deel uit van het onderzoek.

Indien u iets verdachts heeft gezien of meer weet, gelieve contact op te nemen met de lokale politie op het telefoonnummer 054 31 23 12.

Julien Borremans

Lees ook:

Jeroen kreeg voor de tweede keer in negen maanden tijd een inbreker over de vloer