©Sophie Richez - Zwembad Kleine Dender

Zwembad De Kleine Dender verwelkomt hondjes als allerlaatste zwemmers

Zwembad De Kleine Dender sluit vanaf 7 maart voor een grondige renovatie die 18 maand zal duren. Tijdens de laatste openingsdag mogen honden als allerlaatste een duik nemen in het zwembad!

Hondenzwemmen op laatste openingsdag

Maandag 6 maart opent de Kleine Dender een laatste keer haar deuren voor de grote renovatie. Tot 16 uur kunnen zwemmers er nog terecht, vanaf 16.15 uur nemen honden het over. Zij mogen nl. als allerlaatste in het zwembad duiken.
Schepen Marc Torrekens, bevoegd voor sport: “Dit wordt een uniek event. Het is niet gebruikelijk om honden toe te laten in een binnenbad vanwege de hygiëne en de waterkwaliteit. Maar omdat dit de laatste openingsdag van het zwembad is en het water daarna wegloopt, krijgen viervoeters toch de kans om te zwemmen. Zo zorgen we voor een ludieke afsluiter, voorleer de deuren voor anderhalf jaar dicht gaan.” Om veiligheidsredenen worden maximaal 10 honden per half uur toegelaten. Inschrijven voor 1 van de blokken is daarom verplicht en kan vanaf 1 maart via de website van de stad of aan de balie van het zwembad.

Fotomoment

Op 7 maart gaat het zwembad onherroepelijk dicht en laten we het zwembad langzaam leeglopen. In de weken daarna worden er veel voorbereidingen getroffen om ervoor te zorgen dat het gebouw klaar is voor de verbouwingswerken die spoedig van start zullen gaan. Op 7 maart krijgen (amateur)fotografen tussen 9 en 10 uur nog een laatste keer de kans om het huidige zwembad op de gevoelige plaat vast te leggen. Wie interesse heeft kan hiervoor een seintje geven via dekleinedender@ninove.be.

Renovatie volgen

De stad gaat voor de renovatie een publiek-private samenwerking aan met Sportoase. De duurtijd van de renovatie wordt geraamd op 15 tot 18 maanden. De renovatie zal een volledige nieuwe look and feel geven aan het gebouw, met extra ruimte en voorzieningen en aandacht voor het energieverbruik. De plannen, timings en vorderingen zijn te volgen op www.ninove.be/renovatie-zwembad-de-kleine-dender.