Jorato Elene op de planken met ‘Kinderen in de mist’

Ingevolge de naweeën ervan bracht Jorato vorig jaar na de coronacrisis pas in mei ‘De nablijfbunch’ voor het voetlicht maar ditmaal komt deze jongerenafdeling die sinds 2018 binnen ’t Rad ook actief is, al vroeger op de planken met de voorstelling van ‘Kinderen in de mist’, een gemengde productie waarin zowel volwassenen als jongeren van het Elense toneelgezelschap samenspelen.

Kinderen in de mist’ (auteur Fons Vinck) is een aanklacht tegen zowel psychisch als lichamelijk geweld op kinderen. Het toneelstuk is één lange flash-back op het leven in een opvangcentrum voor probleemkinderen die daar echter uitermate streng en op een mensonwaardige manier behandeld worden. Jaren later, wanneer die kinderen volwassen zijn en sommigen zelf al kinderen hebben, besluiten ze gezamenlijk klacht neer te leggen en komt het eindelijk tot een proces. Dit verhaal speelde zich lang geleden in onze contreien af (de feiten zijn uiteraard intussen verjaard) maar gelijkaardige gebeurtenissen halen soms ook nu nog het nieuws.

De regie is in handen van Jan François en de acteurs zijn: Liliane Batjoens, Griet Meerman, Yves Deneir, Milan Flamée, Nomi Van Vaerenbergh, Flore Van Hooland, Merel De Cock, Nena De Cock, Emiel D’Hoker, Britt Van Dooren, Floor Verhaevert, Geike Van den Bossche, Mila Goossens, Chris De Saveur en Patrick De Schrijver. De opvoeringen gaan door in zaal Sint-Cecilia aan het Romeins Plein in Velzeke. Er zijn drie galavoorstellingen voorzien op vrijdag 17, zaterdag 18 (telkens om 20 uur) en op zondag 19 maart om 18 uur. Daarnaast zijn er ook nog twee gewone voorstellingen op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart (telkens om 20 uur). Toegangskaarten kosten 18 euro voor de galavoorstellingen en 9 euro (7 euro voor kinderen -12 jaar) voor de gewone voorstellingen. Plaatsen reserveren kan bij alle leden van de toneelkring, door middel van een e-mail naar radreservaties@gmail.com of telefonisch via 0497 61 64 83 (na 19u30).